Vrijwilligers van Refugee Team komen festival versterken

Deel dit artikel:

Dit jaar zal de organisatie van ons festival versterkt worden door het Refugee Team, een groep statushouders (vluchtelingen) die als vrijwilliger meewerkt in de organisatie van het Spanjaardsgat Festival. Zo leveren zij een waardevolle bijdrage in de stad, doen ze nuttige ervaring op én vergroten zij de kans op een baan.

Dit project is een initiatief van de gemeente Breda en het Refugee Team, na een succesvolle pilot in 2018 is in maart 2019 een volledig Refugee Team gestart. 

Door vrijwilligerswerk te doen bij evenementen snijdt het mes aan twee kanten: evenementenorganisaties staan te springen om extra vrijwilligers en vluchtelingen leren nuttige vaardigheden in bijvoorbeeld logistiek, catering en beveiliging. Daarbij komen de leden van het Refugee Team in contact met nieuwe mensen en maken ze kennis met de Nederlandse werkmentaliteit. Wie toe is aan een volgende stap wordt gekoppeld aan het bedrijvennetwerk van het evenement, van sponsor of leverancier tot aan bedrijven in de businessclub of bedrijven-run. 

Wil je meer weten of kunt u een van de teamleden helpen? Kijk op: www.refugeeteam.nl of neem contact op met Elmo Jansen, via elmo@refugeeteam.nl