Pink Floyd Project

Zaterdag 6 juni - 22.00 uur

Entree staan € 15,00
VIP-kaart* € 27,50

Zeer lovend ontvangen in de theaters, nu voor een éénmalig buitenconcert op het Spanjaardsgat festival! Spectalulaire projecties, tijdloze muziek. 

Met Kidsrights kinderkoor én quadrafonisch geluid.

 

In deze spectaculaire theatershow wordt het legendarische dubbelalbum van Pink Floyd integraal uitgevoerd, ondersteund met vele projecties en een uitdagend decor. ’The Wall 40 Years’ is een grootse, twee uur durende voorstelling, muzikaal gebaseerd op de live concerten die Pink Floyd in 1980 en 1981 gaf, gemaakt en uitgevoerd door Pink Floyd Project, een van Neerlands meest gewaardeerde tributebands. Verwacht in deze show nieuwe beelden, geïnspireerd op de teksten op het album, inclusief verwijzingen naar de huidige actualiteit. 

‘The Wall’ is het magnum opus van Pink Floyd. Een deels autobiografisch werkstuk geschreven door bassist/zanger Roger Waters waarin isolement en machtsmisbruik centraal staan. Hoe gaat een succesvol artiest met zijn roem om, terwijl hij voor volle stadions speelt? En tegelijkertijd kampt met een trauma van zijn in de Tweede Wereldoorlog omgekomen vader, alsmede een strenge opvoeding van zijn moeder én het strenge onderwijs op school? Lost hij zijn problemen in zijn eentje op? Of heeft hij tóch de rest van de wereld nodig?

De liveshow van ‘The Wall’ kende destijds een grootse aanpak die in de popmuziek geen gelijke had en die je nu terug kunt zien in ‘The Wall 40 Years’. Naar website en trailer

Pink Floyd bracht ‘The Wall’ op 30 november 1979 uit als dubbel-lp, waarna het werkstuk in 1980 en 1981 33 dertig keer live werd uitgevoerd; wereldwijd slechts op vier locaties: Los Angeles, New York City, Londen en Dortmund. Een show die tot op dat moment in de popmuziek ongekend was, met een meterhoge én meterslange muur tussen band en publiek, filmanimaties van Gerald Scarfe en levensgrote poppen. Na de dubbel-lp en de reeks optredens verfilmde regisseur Alan Parker in 1982 ‘The Wall’, met zanger Bob Geldof in de hoofdrol.

Nog altijd actueel én relevant

Ook in de daaropvolgende jaren bewees ‘The Wall’ nog altijd actueel én relevant te zijn. Na de val van de Berlijnse muur voerde Roger Waters het werkstuk op de Potsdamer Platz in Berlijn in juli 1990 op, samen met een keur aan internationale artiesten en voor de ogen van bijna een half miljoen mensen en miljoenen televisiekijkers in 52 landen. Twintig jaar later toerde Waters drie jaar lang met ‘Roger Waters – The Wall’ de wereld rond, waarvoor hij de oorspronkelijke show actueler maakte en in een politieker getint perspectief zette. Van het oorspronkelijke album uit 1979 zijn tot op heden zo’n 40 veertig miljoen exemplaren over de toonbank gegaan.

BCB hanteert sinds enige tijd een no-show beleid ten aanzien van de businessclub-activiteiten. Wanneer je verhinderd bent, dan kun je bij deze activiteit tot één week van te voren kosteloos annuleren. Bij een zogeheten ‘no show’ vindt geen restitutie van deelnamekosten plaats.