Het festival: orkesten verdienen podium

Breda en festivals horen bij elkaar als pen en papier. Het jaarlijks terugkerende Spanjaardsgat festival is door de gemeente al eens aangemerkt als één van pareltjes van de stad. Het festival biedt een podium aan grote orkesten, op één van de meest aansprekende, historische locaties in Breda. 

Bovendien een festival dat de muzikale kwaliteiten van de stad en Zuid Nederland via  grootschalige concerten presenteert en daarmee een unieke plaats op de festival agenda inneemt. Het festivals is zo voor individuele musici, voor orkesten en liefhebbers en voor een breed publiek van grote betekenis. 

Het festival focust op het presenteren van grote orkesten, waarbij sterke elementen als laagdrempeligheid, nieuwe mogelijkheden voor amateurs en professionals (beroeps), 

 

originele samenwerkingen met andere kunstdisciplines en podium voor eigentijds vernieuwende initiatieven centraal staan. 

Het Spanjaardsgat is een tien dagen durend festival voor orkesten. (Semi) professionele gezelschappen, amateur- en gelegenheidsorkesten, militaire kapellen en ensembles, iedereen is welkom, zolang we maar van een orkest spreken. 

De stichting zet zich met haar enthousiaste team in om voor deze jaarlijkse concertreeks een groot, zéér professioneel buitenpodium te realiseren op een van de mooiste plekjes van Breda: op het water van het Spanjaardsgat. 

Een verhaal
waar muziek in zit

En dat al twintig jaar lang

Het Spanjaardsgat festival kenmerkt zich door continue vernieuwing: zoeken naar ander repertoire, verrassende cross-overs en inzet van andere kunstdisciplines, nieuwe deelnemers en nog bredere participatie. En dat alles met aantoonbare muzikale kwaliteit en bovendien aantrekkelijk gepresenteerd, zodat een groot publiek de concerten zal bezoeken.

Tegen het prachtige decor van het Kasteel van Breda en de haven vindt een bijzonder festival plaats. Bovendien uniek in zijn soort.