Maandag 10 juni – 14.00 uur
Nieuwe Veste presenteert: Wij zijn Breda!

Wie is jouw held? De topscoorder van NAC? David Bowie? Je vader of moeder? Misschien ben jij zelf wel een held! Nieuwe Veste zet onze Bredase helden in het zonnetje met bijzondere optredens tijdens het Spanjaardsgat Festival. 

Breda bruist van cultuur en cultuur zit in ons allemaal. Ideeën, passies, smaken, stijlen: het maakt niet uit waar je vandaan komt of wat je doet. Samen maken we Breda een beetje mooier! 

 

Maandag 10 Juni (Tweede Pinskerdag)

Aanvang: 14.00 – 17.00 uur

www.nieuweveste.nl

De stad maak je samen

Tijdens deze middag op het Spanjaardsgat Festival geniet je van unieke combinaties van sport, muziek, dans en theater. De voetjes gaan van de vloer met een sportieve warming-up door oud-atleet Cock van Blerck (86) op de muziek van de Nieuwe Veste Bigband. Luister naar Cluster, The Royal Sunset en het Syrisch orkest Suryana. Doe mee met Dabke dansers bij het Kanaän concert van Stichting Spot Light, wordt omvergeblazen door Studio Jump en dansstudio Nicole van Twist, en luister naar het verhaal van Buddy to Buddy. Niets is zoals je het verwacht, en dat maakt het alleen maar leuker. Laat je verrassen! 

Deze middag wordt gepresenteerd door oud-wethouder cultuur Selçuk Akinci.

Frisse blik

Nieuwe Veste draagt met haar kennis en ervaring op het gebied van taal en creativiteit bij aan de persoonlijke ontwikkeling en maatschappelijke participatie van alle Bredanaars. Daarbij zetten we kunst in voor een frisse blik op de wereld om ons heen. We willen alle kinderen een culturele basis meegeven, jongeren stimuleren om hun blik op de wereld te verbreden en participatie onder volwassenen faciliteren. Voor een optimale aansluiting bij wat er leeft in Breda legt Nieuwe Veste de relatie tussen het culturele veld, organisaties op het gebied van onderwijs, welzijn, zorg & gezondheid en de inwoners van de stad. 

Samen met deze partners werken we aan een sociaal en cultureel levendig Breda.