Zondag 9 juni (Eerste Pinksterdag) – 20.00 uur
Maestro Jules presenteert:
Philips Symfonie Orkest speelt Shostakovitsj no. 7

Vanwege het grote succes in 2018 is de organisatie erg blij met de komst van Jules van Hessen naar Breda. Maestro Jules kan als geen ander op een vrolijke manier uitleg geven bij klassieke werken, waardoor je er anders naar gaat luisteren. 

 

Een buitenkans voor alle (bijna) liefhebbers!

 

Shostakovitsj’ Zevende Symfonie ging in 1942 in première in Leningrad. Het Philharmonisch Orkest was geëvacueerd. Een bijeengeraapt orkest met musici, die waren teruggeroepen van het front, moest de klus klaren. Ze waren uitgemergeld. Maestro Jules laat met het ruim 100 koppig Philips Symfonie Orkest horen hoe Shostakovitsj componeerde onder het schrikbewind van Stalin. Aangrijpende muziek vol dubbelzinnigheden, ontrafeld door de Maestro. 

Zo bouwt Shostakovitsj een oorlogsbolero, waarbij de Messerschmitzs keihard  binnenkomen met de lievelingsmuziek van Hitler: een operettedeuntje van Franz Lehar.

Voor iedereen die weleens wil weten hoe het borrelde in het hoofd van een beroemde componist of wat een dirigent nu precies doet, presenteren we:

Maestro Jules Onthult

Na het succesvolle televisieprogramma, zetten we dit muzikale feestje rondom de mooiste klassieke werken live voort op ons concertpodium. Tijdens deze editie ontrafelt dirigent Jules van Hessen samen met het Philips Symfonie Orkest de geheimen van het grootse meesterwerk Shostakovitsj’ Zevende Symfonie. Tijdens Jules’ verhaal speelt het orkest in vrijetijdskleding de cruciale fragmenten, bijzondere solo’s en spannende overgangen, voorzien van projecties. Na de pauze wordt de symfonie in zijn geheel uitgevoerd! De beelden komen terug en je beleeft de muziek met andere oren.

Philips Symfonie Orkest 

In ruim 85 jaar is het Philips Symfonie Orkest (PSO) uitgegroeid van een groepje musicerende Philipscollega’s tot één van de grootste en bekendste symfonieorkesten van Nederland. De meer dan 90 leden bestaan uit gevorderde amateurs en beroepsmusici en zij delen een diepe passie voor klassieke muziek.

Chef-dirigent: Jules van Hessen

Aanvang 20.00 uur