Zondag 9 juni – 15.00 uur
Legendary Ladies met Harmonie Terheijden

Muziekvereniging Harmonie Terheijden is op gericht in 1858 en is hiermee een van de oudste harmonieorkesten in de regio. Naast de diverse grote galaconcerten (Musicals in Concert, A night at the Movies, A night at Las Vegas), concoursen en uitwisselingen met andere harmonieorkesten worden optredens met Koningsdag, Dodenherdenking, Dauwtrappen, inhalen Sinterklaas en serenades verzorgd. 

De harmonie bestaat uit:

  • Opstaporkest met dirigent Ruud Taks
  • Opleidingsorkest met dirigent Manuel de Wijs
  • Slagwerkgroep Terheijden met dirigent Mathyn de Jong
  • Groot Orkest met interim-dirigent Jan van den Brandt

De harmonie prijst zich gelukkig met een groot aantal jeugdleden en steekt veel energie in het aantrekken van leden. Basisscholen worden bezocht om de jeugd kennis te laten maken met het bespelen van een instrument en ze daarvoor enthousiast te maken. 

Maar omdat je nooit te oud bent om muziek te leren maken, staan zij open voor nieuwe leden die de basisschool al langer hebben verlaten.

Het Spanjaardsgat Festival is een mooi podium waarop zij graag muzikaal van zich laten horen. De harmonie geeft samen met zangeres Susan Damen acte de présence met diverse bekende muziekwerken met als thema Legendary Ladies:

Gloria Estefan, Amy Winehouse, Anita Meyer, Tina Turner, Whitney Houston, Adele, Caro Emerald, Aretha Franklin en Shirley Bassey.

Aanvang 16.00 uur