In 2018 organiseerden we een succesvolle dag waarop 150 sousafoonspelers uit het hele land naar Breda kwamen en samen een concert gaven. Hiermee was een nieuw idee geboren en besloten we ieder jaar op één dag van het festival één instrument centraal te stellen.

Speel je saxofoon

en ben je graag met

je instrument bezig?

Dit jaar staat de saxofoon centraal. Iedereen die saxofoon speelt, kan meedoen aan deze veelzijdige dag; van beginner tot vergevorderde amateur.

Wat gaan we doen?

  • We bieden workshops aan door professionele conservatorium docenten.
  • Er staan mini-concerten op het programma en je kunt meespelen met diverse ensembles.
  • Tijdens presentaties en demonstraties laten we je kennis maken met nieuwe ontwikkelingen op het gebied van de saxofoon.

Make music with a pro

Grande Finale

Volg de masterclass die gegeven wordt en speel mee in een gezamenlijk optreden in samenwerking met een bekendheid op het betreffende instrument. Dit jaar is dat niemand minder dan Benjamin Herman.

Geniet tenslotte van een concert van een gerenommeerd orkest waarin het gekozen instrument centraal staat. Dit jaar is dat New Cool Collective. Mis deze dag niet! Houd de website in de gaten voor meer details.            

Vanwege covid is dit programma in 2021 helaas niet doorgegaan. Over 2022 worden na de zomer (voorlopige) besluiten genomen. Zodra de plannen definitief zijn staat op deze pagina een uitgebreid programma en aanmeldformulier.