Het is ongelooflijk jammer: geen editie in 2021

Deel dit artikel:

  

De afgelopen week heeft de organisatie uitgebreid alle voors en tegens op een rijtje gezet en de knoop doorgehakt. Vooral de verscherpte maatregelen, het ontbreken van perspectief of een termijn voor beëindiging/versoepeling daarvan, heeft ons doen besluiten om de editie van het Spanjaardsgat Festival 2021 helaas te laten vervallen. 

Te weinig perspectief in het vooruitzicht

Omdat er geen zicht is op een werkbare startdatum zien amateurorkesten (voorlopig) geen kans te beginnen met het instuderen van de concerten. Bovendien lijkt de overheid met de toezegging op compensatie voor evenementen die na 1 juli plaatsvinden een signaal af te geven dat blijkbaar voor die datum het sowieso moeilijk zo niet onmogelijk gaat worden.

 Als het festival door zou gaan, hebben we in mei nog wel met een anderhalvemeter samenleving te maken, waarbij dan hele kleine bezoekersaantallen zijn toegestaan. Dat geeft in het exploitatiemodel teveel onzekerheden ten aanzien van horecamogelijkheden en sponsoring. Want al die zaken hangen bij een gratis festival aan elkaar.

Vooruit kijken

We vinden dit besluit buitengewoon jammer en gaan vanaf het tweede kwartaal weer vooruit kijken naar 2022.

Ondertussen zitten we natuurlijk niet stil en onderzoeken of we na de zomer een BfO concert kunnen organiseren en/of in december een xMas Celebration. 

We houden je op de hoogte van de ontwikkelingen. 
Wil je ze volgen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.