Paul Martens in de festivalkrant: “Dit pareltje verdient meer aandacht”

Deel dit artikel:

Paul Martens is sinds een jaar de nieuwe voorzitter van het Spanjaardsgat Festival en daar zijn wij erg blij mee. Een echte bestuurder met veel ervaring en een groot netwerk. Waarom zijn deze twee zaken van belang voor onze organisatie?

,,Het Spanjaardsgat Festival is een bijzonder festival. Twaalf dagen aaneengesloten, elke dag een bijzonder optreden op een prachtige locatie. Dat vraagt veel aandacht en organisatie binnen het bestuur. Uiteraard zijn daar meer partijen bij betrokken. Juist die wisselwerking maakt het plezierig. Mijn ervaring en netwerk kan ik daarbij goed gebruiken.

Hoe kijk je terug op jouw eerste jaar?

,,Het heeft mij verbaasd, hoe je met heel weinig zeer betrokken mensen een prachtig festival kunt organiseren. Tegelijkertijd ben ik verwonderd dat lang niet iedereen in Breda dit festival kent. Daar liggen onze uitdagingen de komende tijd.” 

Wat is in jouw optiek nodig voor de toekomst?

,,We werken hard aan onze naamsbekendheid. Voor de artiesten ligt dat anders. Die kennen het festival maar al te goed en komen er, zonder uitzondering, allemaal graag naartoe. Door het grote aantal festivals in Nederland is het noodzakelijk om je als festival te onderscheiden, anders heb je geen bestaansrecht. Daar denken we op dit moment over na. Dat geldt ook voor de financiering.”