De nieuwe smaakmakers brengen Spaanse sfeer

Deel dit artikel:

Via een Facebook oproep is het Spanjaardsgat Festival in contact gekomen met Nathalie den Dekker en Natasja Jonckheere. Twee professionele interieur architecten/stylisten die ons festival mooier en vooral gezelliger maken. En dat ook nog als vrijwillige bijdrage! Waarom is een goede uitstraling van het festival belangrijk?

,,Een festival is een totaalbeleving, je komt niet alleen voor de muziek maar ook voor de sfeer. Bij aankomst wil je deze sfeer al proeven, dus wil je dat de beelden en communicatie uitnodigend zijn, je in de juiste sfeer brengen en je enthousiast maken. Deze sfeer wil je op het gehele festival terug voelen. Voor en achter de schermen.”

Waar let je vooral op?

,,Of de sfeer van het festival klopt met de inhoud van het programma. Trekt het onze bezoekers aan? Worden mensen verleid om naar het festival te komen? En stap 2, de muziekliefhebber moet zich thuis voelen op het festival. Hier vormen we een concept voor. Alles wat bedacht wordt, wordt vanuit deze concept-gedachte neergezet.”

Hoe combineer je een gezellige sfeer met grote bezoekersaantallen?

,,Belangrijk is dat je functie en gebruik goed op elkaar afstemt. Daarnaast kijken we naar de flexibiliteit. Het programma is veelzijdig met idem publiek. Daarom is het belangrijk dat we kunnen schuiven met de inrichting en inspelen op de behoeften van de festivalbezoeker.”