Breda Zingt

Maandag 6 juni - 16.00 uur (tweede Pinksterdag)

Let’s have fun
Popkoor B-Vocals, band, veel solisten + groot orkest Caecilia

Steeds vaker worden door heel Nederland grote meezingfestijnen georganiseerd die stuk voor stuk heel veel publiek trekken. Dat is niet voor niets: de geweldige sfeer en het fijne gevoel dat zingen je geeft maken het een geliefd onderdeel van het festival.

Honderden mensen komen naar het Spanjaardsgat om samen te zingen. Alle genres en artiesten komen voorbij, van Abba tot Borsato, van Neil Diamond tot Frans Duijts en van Robbie Williams tot Hazes. Maar ook fijne meezingers van nu.

Muziek en zang galmen over het water en voor wie niet precies weet wat je moet zingen hangen er grote schermen met de songteksten. 

Het doet het er niet toe of je zuiver of vals zingt. Het is niet belangrijk of je hard of zacht zingt. Iedereen is welkom, maar we hopen natuurlijk wel dat je meedoet.

 

Popkoor B-vocals, het enthousiaste 4-stemmige popkoor uit het Brabantse Bavel. Al sinds april 2006 zingt het koor elke week met heel veel plezier. Ondertussen zijn ze uitgegroeid tot een popkoor met bijna 50 leden. Zowel het koor als de pianist (Rincke de Bont) staan onder de bevlogen en enthousiaste leiding van Michiel Geerts. Het repertoire kun je het beste omschrijven als eigentijdse pop. Elk jaar komen er diverse stukken bij en vallen er oudere muziekstukken af. Soms is er een knipoog naar het verleden, zoals het prachtige Abba nummer ‘Take a chance on me’. Meer op de website van B-Vocals

Caecilia Bavel is een actieve harmonie waar twee zaken centraal staan: samen muziek maken én de sfeer van gezelligheid en vriendschap onder leden en publiek. Het doel is om het muzikaal niveau te behouden en te verhogen, echter zonder de sfeer van vriendschap onder de leden aan te tasten. We jagen daarom niet op korte termijn successen, maar werken aan een duurzame verbetering van de vereniging. De muzikale activiteiten zijn voornamelijk gericht op de Bavelse woongemeenschap. Onze harmonie ontleent daar immers haar bestaansrecht aan. Dat betekent dat we – tegen de tijdgeest in – nog steeds regelmatig op straat te vinden zijn voor muzikale rondwandelingen, wanneer er in het dorp activiteiten plaatsvinden. 
Maar nu dus op het Spanjaardsgat, daar kijken we naar uit! Meer op de website van Caecilia

 

Deel dit artikel: