Zaterdagmiddag 8 juni – vanaf 13.30 uur
Brass Legends: festival met een mix van stijlen

Op deze festivalmiddagdag zijn diverse brassbands te gast. Van traditioneel tot zeer populair materiaal schalt vanaf twee uur over het Spanjaardsgat.

COPCHASE Brass XL (Soul en Funk Legends)

Geen gitaren of keyboards, maar 14 blazers ondersteund door een groovy drummer, zanger en zangeres die ‘funk’ en ‘soul’ ademen. COPCHASE Brass XL brengt een mix van muziek die iedereen herkent, maar dan in een ‘COPCHASE’ stijl. 

Tijdens het ‘Brass Legends’ festival brengt COPCHASE een mix van Soul en Funk legends zoals Stevie Wonder, Chaka Khan, Amy Winehouse, Santana en Prince. Dus laat je verrassen met een feest van herkening, maar dan net wat anders. 

 

Nieuwsgierig geworden? 

Kom dan luisteren, kijken, genieten en laat je wegblazen door de energie van COPCHASE Brass XL.

Brazzz (Queen)

Brazz is een Bredaas koperkwintet met een zeer uitgebreid repertoire, zoals oude en moderne stijl jazz en pop. Alles wat zo’n beetje in de 20ste eeuw aan muziekstijlen de revue is gepasseerd. Met het thema Legends is gekozen voor Queen en de volgende nummers: Killer Queen, Bohemian Rhapsody, Somebody to love, Love of my life, Don’t stop me now en

We are the champions.

De bezetting bestaat uit: Peter Lips trompet, Hans Verlaak trompet, Bram Hazenberg hoorn, Manuel de Wijs trombone, Guus Koemans sousafoon. Speciaal voor dit Spanjaardsgat optreden wordt Brazz ondersteund door Tony van de Broek op drums.

Strudel und Streifen (Quincy Jones)

Ongelooflijk, bizar……. en keer op keer eigenwijs? Noem het een mix van Oostenrijkse Egeländer met een poppie afdronk. Oostenrijk daar liggen de roots van Strudel. Zorgvuldige arrangementen ingekleurd met scherpe riffs en hoge tonen. Gepassioneerd, uniek en misschien wel verslavend. Een verband heeft het zeer zeker. Delen en met elkaar muziek beleven. Van klassiek tot modern.

De bezetting bestaat uit: Bart Felet, Remko Faes, Adri Kas, Jacques Lombarts, Marcel de Roij, Joost Meijer, Guus Koemans

Zoetwaterorkest de Makrele (Herb Alpert)

In 1982 besloot een groepje opgeschoten Bredaase puberjongens hun carnavalsbandje om te dopen tot de naam ‘Zoetwaterorkest de Makrele’. Vis moet zwemmen – in veel bier uiteraard – en het maritieme thema bood oneindig veel mogelijkheden tot creatieve associaties op het gebied van kleding zoals zuidwesters en oliejassen en muziek, zoals de Zuiderzeeballade en Ketelbinkie. Tevreden keken zij terug op een productieve bijeenkomst en dronken zij hun derde biertje van die middag. De rest is geschiedenis…

ZWO de Makrele bestaat uit 11 vrolijke amateurmuzikanten, die voor het Spanjaardsgat de muziek van de Amerikaanse componist en arrangeur Herb Alpert en zijn Tijuana Brass op hun programma hebben gezet.