Bolero! Philips Symfonie Orkest met Maestro Jules

Zondag 5 juni - 14.00 uur (eerste Pinksterdag)

Vanwege verwachte hevige weersomstandigheden zijn wij helaas genoodzaakt het concert Bolero! van het Philips Symfonie Orkest te annuleren. Het concert zou om 14.00 uur aanvangen. Heb je een ticket? Je ontvangt een mail waarin we 3 opties voorleggen:

  • Je bewaart je ticket(s) voor een concert naar keuze in 2023
  • Je zet je ticket om in een donatie aan Stichting Spanjaardsgat
  • Je ontvangt je geld terug

Je ontvangt een mail waarin je je keuze kenbaar kunt maken.

Bolero!
Philips Symfonie Orkest en Maestro Jules

Maestro Jules onthult de geheimen van één van de allerberoemdste klassieke hits: Dé Bolero van Maurice Ravel. Wat maakt het domweg herhalen van eenzelfde melodie zo geniaal en waarom heeft het zo’n onvergetelijke impact? Wat is een bolero eigenlijk, behalve een kort jasje, en is Ravels Bolero wel een bolero? Stand-up dirigent Maestro Jules licht het stuk op zijn kenmerkende wijze toe. zijn verhaal wordt ondersteund door beelden en live gespeelde muziekfragmenten.

Daarna volgt de integrale uitvoering van Ravels spectaculaire meesterwerk door ruim 100 musici van 
het Philips Symfonie Orkest olv Jules van Hessen.

In 90 jaar tijd is het Philips Symfonie Orkest (PSO) uitgegroeid van een groepje musicerende Philipscollega’s tot één van de grootste en bekendste symfonieorkesten van Nederland. De meer dan 90 leden bestaan uit gevorderde amateurs en beroepsmusici, en wat zij delen is een diepe passie voor klassieke muziek. Het orkest speelt vijf verschillende programma’s per jaar op hoog niveau in topzalen zoals het Muziekgebouw in Eindhoven en het Concertgebouw in Amsterdam. En op het Spanjaardsgat festival!

Jules van Hessen is klassiek geschoold, maar kijkt verder. Hij is een muzikale alleseter. Voor hem is muziek een universele taal, dwars door nationaliteiten, leeftijden en achtergronden heen, die mensen verbindt en tot nieuwe ideeën en wederzijds respect leidt. Hij toont daarnaast ook veel interesse voor muziektheater en opera. Sinds de oprichting in 1987 is hij muzikaal leider van het Maestro Jules Orkest, dat van alle markten thuis is. Jules van Hessen is niet alleen een inspirerende maestro, maar ook een meester in het communiceren met zijn publiek. Hij geeft regelmatig managementlezingen in het bedrijfsleven, waarin hij op humoristische wijze verbanden legt tussen het leiden van een bedrijf en een orkest. Jules van Hessen is een graag geziene gast, presentator en artistiek adviseur op radio en tv (o.a. NPO Radio 4, Brava TV, Witteman Klassiek, De Negende en Tiende van Tijl, Ken uw Klassieken).

Deel dit artikel: