Academie Orkest: Guitar Heroes met oa Eric Clapton tribute

Donderdag 2 juni - 20.30 uur

Guitar heroes on the water
Academie Orkest

Het Academie Orkest verzorgt een jaarlijks relatieconcert voor de Commandant Nederlandse Defensie Academie (NLDA). Het optreden zal voor een groot deel een Spaans karakter hebben. Niet op zijn minst door een spetterend gastoptreden van de Bredase groep Vamos, die de Spaanse flamenco met veel energie het publiek inslingert.

Vervolgens kruipt Co Vergouwen in de huid van Santana. De afsluiter is voor de Eric Clapton Tribute Band met meestergitarist en Blues Challenge winnaar John F. Klaver. Het orkest staat dit jaar onder leiding van kapitein Alfred Willering.

Verrassende combinaties

Vamos! bestaat uit drie zangeressen en vijf gitaristen uit de regio Breda die enthousiast samen muziek maken in verschillende Flamenco stijlen (palos). Rumba, Sevillanas, Tangos, Peteneras en meer stijlen behoren tot het repertoire.

Herman Bosker van dansschool Ritmo Rosario zal met met zijn vurige flamencodans de muziek omlijsten

Klaver plays Clapton
Awardwinning gitarist John-F Klaver speelt met deze band de muziek van één van zijn muzikale helden: Eric Clapton. John is op zijn 11de begonnen met gitaarspelen en na een aantal lessen werd de intro van Layla reeds gespeeld. Nu, na het winnen van diverse awards voor oa beste gitarist, keert John terug naar zijn muzikale roots en gaat de muziek van deze meestergitarist vertolken.

Ondersteund door een enorm groovende ritmesectie en fantastische backing vocals brengt John Slowhand’s muziek in een oorstrelend muzikale jas waar iedere luisteraar blij van wordt. Bekend met Clapton of niet, er is één garantie, this makes you feel good!

 Meer info over John zijn op zijn website  

Deel dit artikel: